Monday, December 20, 2010

20/12/2010 - Permohonan Kelulusan Penukaran Enjin



Sempena hari offday hari nie, aku & abg J telah g ke puspakom sri lalang, kluang untuk buat pemeriksaan brek and enjin. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Lulus semuanya. Surat kelulusan diterima 2/11/2010 haritu lg tp br sekarang berkesempatan nak buat pemeriksaan.

Proses Untuk Memohon Kelulusan Penukaran Enjin

1) Perlu rujuk terlebih dahulu di laman web JPJ untuk kepastian kategori (ye kategori) permohonan anda.
i- kategori pertama ialah penukaran enjin tanpa penukaran gearbox yakni gear auto ke auto/manual ke manual. Jika dlm kategori ini boleh terus pergi ke puspakom bersama geran, surat kastam , resit jual beli enjin. Dh buat pemeriksaan
ii - kategori kedua adalah penukaran enjin yang melibatkan penukaran gearbox dr auto ke manual / manual ke auto. Untuk ini, kena buat permohonan dgn mengisi borang yang telah disediakan di web JPJ (sila check sendiri, sebab dkt situ ada diterangkan juga kategori2 yang lain).

2) Tunggu surat permohonan tiba, untuk sama cc seperti 1.6 ke 1.6 dlm masa seminggu dh boleh dpt dh kalau peningkatan cc seperti 1.6 ke 1.8 ambil masa sikit maybe dlm 2minggu atau lebih (aku dkt 3minggu br dpt surat wooo)

3) Pemeriksaan di Puspakom, untuk proses ini hanya bermodalkan rm60 je.
i - buat ujian brek , handbrek dan juga absorber
*untuk ujian brek , handbrek & absorber pegawai akan test guna mesin (mcm dyno gitu) yang mana dia akan pusingkan roda kete sampai satu kelajuan dan tiba2 brek. kalau dlm range dia, LULUS. kalau tak gagal..
ii - buat pemeriksaan keseluruhan enjin dan no chasis. *sila pastikan tinted anda cerah k.

4) Selepas semua ujian lulus, akan keluarla surat kelulusan mcm bwh nie... (valid utk 1 bulan je)

4) Seterusnya, pengubahan kenaikan cc pada insuran. Ni kena deal dgn pihak insuran utk adjust cc dan tukar no enjin baru. (aku kena cas rm20 je untuk tujuan nie dan pastikan roadtax masih valid sekurang2nya dlm 6bulan lg)

5) bawa dokumen2 dr puspakom dan insuran untuk proses tkr no. enjin pada geran. Ni dibuat dkt JPJ cawangan. Roadtax kena cabut dan bg dkt pegawai JPJ untuk digantikan dgn roadtax yang baru.
Setel....

Belum update di geran lg, nak kena setelkan insuran sebab dh naik cc...

Tunjuk nie dh cukup kot....


Disebabkan tayar advan neova ad07 aku bunga dh kurang, grip pun kurang. aku amik keputusan tkr tayar bridgestone potenza re001 (rm250 sebijik siap alignment + balancing). Sekarang dlm proses carik tayar semi slick samada achilles 123 atau federal 595RS,

Friday, December 3, 2010

Kasut baru....



*stiker regamaster tu owner lama yg tampal.. aku dh bukak balik.

Downgrade lak ke 15inci.... sekian.

Latest look...

mcm kureng skit la tanpa spoiler ek4. tunggu siap repair spoiler mesti pasang balik... mesti!


Thursday, September 30, 2010

Time to move on....

The Donor For This Move On Project : DC2 Type SIR-G , B18C

B18C SiR/GSR

* VTEC
* Found in:
o 93-95 JDM Honda Integra Si (DB8, DC2)
o 95-98 JDM Honda Integra SiR/SiR II (DB8, DC2)
o 98-99 JDM Honda Integra SiR-G (DB8, DC2)
+ Identification: Black valve cover with dual runner intake manifold
+ Rev-limit: 8484 rpm
+ Power: 132.39 kW (180 PS; 178 bhp) @ 7200 rpm & 128 ft·lbf (174 N·m) @ 6200 rpm
+ Displacement: 1,797 cc (109.7 cu in)
+ Compression: 10.6:1
+ Bore: 81 mm (3.2 in)
+ Stroke: 87.2 mm (3.4 in)
+ ECU code: P72
+ VTEC Engagement @ 5800 rpm
+ Transmission S80 (with LSD)

lampu titanium gak ke nie?

millage

B18C DC2

video

Start Engine & Check aircond... penting wooo

Installation Progress...

1) baraikan dashboard

Sebelum

Selepas

2) cabut semua socket2 pada engine

3) turunkan engine bersama gearbox

4) g sunway beli intake skunk2.


5) tunggu set piston p73 b18c type r dr jb

contd.....

PAndangan dr luar bengkel

Enjin bay dh kosong

jasamu dikenang

---- lepas ni dh takde update dh sebab aku dh balik johor, maybe minggu depan siap. aku paparkan gambar keseluruhan enjinnya ----

P73 ITR JDM Piston

Tune with THIS....

Finally.....

Before (engine at halfcut)

After (engine at my engine bay)

tuning time

Final look

latest look



Monday, September 27, 2010

EK9 Titanium Headlamp

Update new item...

its EK9 headlamp with good price tag... good condition. worth buying, has to sacrifice ek9 dashboard for the moment (sorry bro syakir ;( ) ....

the item...

Installation ( DIY jew)

Before
EK 99 DEPO Crystal Headlamp

Comparison

After

Polish Job! - I'm using WAXCO Plastic Lamp Covers Cleaner & Polish 125ml

Before


<--Left side (polished) Right Side (non-polish)-->

Final look

Notice the different?

Friday, September 10, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2010



Salam...

Sesuatu yang ingin dikongsikan bersama pada malam raya 9/9/2010. Dalam perjalanan balik ke ampang dr kluang. Enjin aku telah overheat. What the..?? Yaa, apa puncanya? padahal sebelum perjalanan semua basic enjin check aku dh buat. Try check this below picture...


Ye.. kebocoran pada bahagian radiator cap. sapa sangkakan... mujurlah aku dh ada pengalaman kete overheat sebelum nie. jd dh tahu apa langkah2 pencegahan kalau temp naik untuk elak dr kete overheat. Salah satu tanda2 overheat, bila start enjin , akan ada jerking dan bila jalan mcm 3 silinder je lg satu asap putih dr lubang ejos. take note k...

so, aku kuar exit jasin, lepas beberapa kali stop tepi highway utk turunkan suhu br jalan baik. (nasib tak baek bila air spare dlm bonet belakang kering kontang ).

Sampai je tol jasin, terus park tepi, kasi radiator sejuk dulu. simbah air pada radiator tu (jgn masukkan air lg dlm radiator). tunggu lama skit takpe. check temp pada meter. kalau dh rendah dr setengah tu. br masukkan air dlm radiator skit demi sikit. perhatikan simpton2 samada air tendang balik (ni paling nak dielakkan). kalau berasap lg lepas air dimasukkan, stop jap. rilek2 dulu. lepas tu top up lg. sampailah penuh.

Dan, bg dia cool down lg, br la cuba start enjin. Perhatikan, samada senang atau tidak nak start. perhatikan asap putih pada lubang ejos, perhatikan tindak balas air pada radiator. Jika menendang balik... stand by je la duit. So far enjin aku takde masalah...

So, aku g amik radiator cap, balut dgn selotep elok2. kasi kering. tutup dan start enjin. perhatikan keadaan air dlm spare tank dan kebocoran keliling radiator cap tu.

Untuk safety, setiap perhentian berhenti utk check air dlm sparetank samada kurang atau tidak. cuba bwk kelajuan tidak kurang dr 100kmh.

Alhamdulillah, takde masalah. Leh sampai ke Klang dgn selamat dan balik ke ampang jugak selamat. Check air tidak kurang. So, esok (Sabtu) akan carik replacement radiator cap. Syukur...

atau

adakah sebab enjin aku merajuk ?

Adakah sebab "kepala merah" ni dh memanggil2...




APAPUN DIUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI BUAT SEMUA UMAT ISLAM!


Tuesday, August 31, 2010

Brake Upgrade

Salam.....

Sempena Hari Kemerdekaan ini, aku telah membuat suatu upgrade yang berfaedah (byk habis duit!). Iaitu upgrade brake depan aku dr std oem kepada ek4/virs.

Gambar pemasangan tiada kerana kehabisan bateri.... (rugi2)

ni gambar selepas pemasangan....

[berkarat skit la , brg 2nd la katakan]

[masterpump & servo double layer]

[ D for double layer (kot??)]

[proses camber & alignment adjustment]

Final Look

[front disc brake]

[rear disc brake]

TOTAL COST
VIRS Front Disc Brake - rm200
Masterpump & Servo Double Layer - rm120
Total : rm320.00

Tie Rod (worn out already)
Tie Rod cover
Rear Brake Pad
Installation and Bleeding
Total : rm337.00

Alignment & camber adjustment
Total : rm90.00

TOTAL HANCUR : RM747.00 (tau dkt tunang aku mampuih nie)

next... lower arm pun nak kena tukar. dh gegar teruk. modal dh takde. haishhh


FOR SALE

[ABS sensor , RM50? ok?]

credit to : bro atariRS